Humanitarni centar

"Duga"

Galerija

Članovi Humanitarnog centra "Duga" su ovovg vrućeg leta odrzavali radionice u predivnom objektu,okruženog bambusima s volonterkama Gabrijelom i Jelenom.

I u koroni aktivni.

Humanitarni centar "Duga" u saradnji s "Regina Haus"obelezio je Svetski dan mentalnog zdravlja

Članovi Humanitarnog centra "Duga" su 10.09.2019 godine posetili Manasrtir Svete Melanije u Zrenjaninu

Ova godina započela je s donacijom Banke hrane. Donirani su prehrambeni proizvodi, kao i voće za korisnike Humanitarnog centra "Duga"

U okviru projekta Huanitrnog centra "Duga",koji je deo projekta Human Rights PROMENE,koji finansira Evropska Unija,kroz program Evropski instrumenti za demokratiju ljudskih prava,registrovano je Udruženje za ekonomsko i radno angažovanje osoba s mentalnim smetnjama "Rajska bašta".Cilj projekta jeste radno angažovanje osoba s mentalnim smetnjama u gajenju i prodaji začinskog,lekovitog i aromatičnog bilja.

25 decembra 2017. bili smo gosti Gdje.Monike Brukner.Kao i uvek,Monika nam je priredila lepa iznenadjenja.Posetili smo njen novi objekat,koji je namenjen zaštiti i oporavku "dotrajalih"konja.U objektu  s puno slame,jelama,raznih poklona,paljenom vatrom,jahanje konja i dolazak Deda Mraza s poklonima,dočaran nam je Božić.Bilo je to za sve nas lep i nezaboravan dogadjaj.

U okviru Svetskog dana mentalnog zdravlja Humanitarni centar "Duga" je predstavio svoj projekat "Rajska bašta",koji je deo projekta Promene,koji finansira EU kroz program Evropski instrumenti za demokratiju i ljudska prava.

25 juna 2017 godine,organizovali smo izlet. Posetili smo Vrdnik, Manastir Ravanicu i Remetu, kao i Sremske Karlovce.Bio je to jedan divan dan za sve nas.

I ovog maja, već tradicionalno održan je Etno festival-Banatske priče u našem gradu,a u realizaciji MZ Bagljaš. Naša organizacija je učestvovala na festival i predstavila se svojim radovima iz kreativnih radionica.

20. marta 2017.godine,bili smo domaćini Udruženja osoba s mentalnim poteškoćama "Duševna oaza" iz Vršca.

Na poziv G-đe Monike Brukner,naše dugogodišnje saradnice i predsednice Udruženja za zaštitu životinja i prirode iz Đurdjeva, 20 decembra 2016 god. otišli smo u posetu.

Poseta Humanitarnog centra "Duga" Udruženju za unapređenje mentalnog zdravlja "Duševna oaza" i Centru za mentalno zdravlje, Vršac, 24.06.2016.

U susret 2016 godini, želimo vam mnogo zdravlja sreće i uspeha...

U okviru projekta "Otvorena vrata"koji je finansijski podržan od Ministarstva zdravlja i Opštine Zrenjanin,korisnici Humanitarnog centra "Duga"vredno sprovode svoje aktivnsti u radionicama.

Humanitarni centar " Duga" je povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja održao Radionicu na temu radna i poslovna sposobnost osoba s mentalnim poteškoćama. Delili smo flajere gradjanima u cilju destigmatizacije osoba s mentalnim poteškoćama. Takodje je održan i Turnir u stonom tenisu.

U okvru projekta "Otvorena vrata ",koji je podržan od Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Grada Zrenjanin,19.9.2015.godine organizovan je jednodnevni izlet do Zasavice i Sremske Mitrovice.

U oviru Projekta PRO.ME.NE.realizovan je pilot Projekat "Porodična mreža-mreža podrške".20.juna 2015 godine održana je Radionica pod naslovom "Neka se i naš glas čuje",na kojoj su prezentovani rezultati pilot projekta,kao i publikacija,koja je štampana pod istim nazivom.Dogovorene su smernice za dalji rad ,a koji se odnosi na formiranje i rad Grupe samopomoći.Projekat je podržan od EU i Caritas  Srbije.

30.05/31.05. 2014, Beograd  Drugi trening-Pisanje projekata

20.05.2014. Clanovi Humanitarnog centra ''Duga" su prikupili pomoc za stanovnistvo ugrozeno poplavama

25-26. april 2014. Trening: Upravljanje organizacijom i vremenom. Timski rad


Dana 3.04.2014. odrzan je turnir u stonom tenisu.

Strucna ekskurzija u Trentinu

Clanovi Humanitarnog centra Duga su u veselju docekali Novu 2014. godinu.

U okviru Svetskog dana mentalnog zdravlja održan Forum o pravima osoba sa mentalnim poteškocama.

Članovi Humanitarnog centra "Duga" na proslavi Nove godine.

Aktivnosti povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja.

Članovi Humanitarnog centra "Duga" na manifestaciji "Dani piva".

Iz radionice humanitarnog centra "Duga".

Izlet na salasu "Katai".

Članovi Humanitarnog centra "Duga" su podržali akciju "Očistimo Srbiju".

Poseta Dvorskom kompleksu u Beogradu.

Proslava Nove godine 2012.

Radionice Humanitarnog centra Duga.

Đurđevo

Humanitarni centar Duga na Danima piva u Zrenjaninu.

Krsarenje Dunavom.

Vaskrs 2011.